Amra Haračić demantovala navode iz DF-a: Nisam trgovala "mandatom", mailovi su montirani

Zastupnica u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Amra Haračić demantovala je saopćenje Demokratske fronte (DF), navodeći da su njena navodna e-mail prepiske sa Mirsadom Kukićem i Enverom Bijedićem montirane.

"Želim demantirati saopćenje DF-a i upoznati javnost da je riječ o klasičnoj montaži moje navodne e-mail prepiske u kojoj je navedeno kako trgujem zastupničkim mandatom, kojom mi je kroz ovaj sramotni, brutalni, neljudski napad, nanijeta ne samo politička nego i ljudska šteta", navodi Haračić. 

Navela je kako će zbog "sramotnog napada" već sutra tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu protiv Demokratske fronte i odgovornog lica zbog krivičnog djela "Lažno predstavljanje" iz člana 369. KZ FBiH. 

mail



"Želim upoznati javnost da je u današnje vrijeme vrlo jednostavno koristeći informatičke mogućnosti (npr. program faik mailer) kreirati i monitirati bilo kakve prepiske, gdje se kreiraju e-mail adrese i onda šalju mailovi kao da su sa vaše lične adrese, što je najverovatniji događaj kojim će se u narednom periodu nakon podnošenja krivične prijave protiv DF-a, baviti tužilaštvo i sud", ističe Haračić.

Dodala je da je riječ o čistoj motaži kojom se željela postići njena trajna politička i lična diskreditacija, a da u prilog njenim tvrdnjama ide više činjenica. 

"U jednom od tri monitarna maila koje Demokratska fronta u svom saopćenju nije objavila stoji da ja navodno upućujem pitanje aprila 2018. godine, a dobijam odgvor u aprilu 2017. godine. Dakle, godinu ranije sam dobila odgovor, što je suvišno komentarisati i samo po sebi govori o monitaranom materijalu i svakako metodima i načinu djelovanja DF-a", dometnula je Haračić.

Postavila je pitanja zašto Željko Komšić, kada je već imao njene presretnute mailove od prije godinu i ranije, nije odmah reagovao i očistio svoje redove.

"Zašto me nije isključio iz DF-a, a ne dopustio da 'trgujem' mandatom i obavljam funkcije zastupnika u PFBiH i Nadzornom odboru DF-a. Također, postavlja se pitanje šta je to Demokratska fronta i da li to Demokratska fronta inače prati tuđe kanale komunikacije koje je dopušteno samo tužilaštvu po nalogu suda", zapitala se Haračić.

Navela je da je DF morala napustiti, jer se isključivo bavi populizmom, lažima, obmanama i demagogijom. 

"S obzirom na to da nemaju šta niti predstaviti, niti poručiti, ostali su im samo napadi i proizvođenje konflikta koji su ovog puta prešli granice i onog minimalnog ljudskog ponašanja, na koji se tako voli pozivati Željko Komšić", stoji u demantu zastupnice Amre Haračić.