Amra Kahrimanović bi danas slavila 53. rođendan: Njen život prerano ugasio pijani policajac!

.

Stotine ljudi jučer je na vječni počinak ispratilo brutalno ubijenu Amru Kahrimanović. Amra bi danas napunila 53. godine.

Njen život je prerano ugasio pripadnik MUP-a TK Elvis Ćustendil. On je iz službenog pištolja ispalio čak 16 metaka.

Na podmukao način ispalio je jedan hitac u leđa oštećene, a nakon toga je, dok je žrtva ležala na podu, ispalio još petnaest hitaca u različite dijelove tijela i usmrtio je - saopćeno je ranije iz Tužilaštva TK.

U trenutku ubistva, Ćustendil je bio treći dan na godišnjem odmoru. Pijan je u Amru ispalio skoro cijeli šaržer.

Detalji ubistva

Kako je portal "Avaza" ranije objavio, nakon brutalnog ubistva, Ćustendil je otišao kući, presvukao se, oprao ruke i krenuo u grad. Odmah potom je uhapšen ispred zgrade.

Njegova supruga je na saslušanju izjavila da je kobne večeri kada je došao bila u sobi sa njihovom 15-godišnjom kćerkom i da ga nije ni vidjela. Potvrdila je da ranije nije donosio pištolj kući. Imao ga je kod sebe u stanu posljednjih nekoliko dana.

Ćustendil je imao psihičkih problema, te se često svađao s kolegama. Pištolj mu je oduziman više puta, a također je privođen na otriježnjenje zbog alkohola.

Njemu je jučer Tužilaštvo TK odredilo jednomjesečni pritvor.

Novi slučaj femicida je potresao bh. javnost, a sistem je opet zakazao. Postavlja se pitanje komesaru MUP-a TK Dževadu Kormanu kao i ministru unutrašnjih poslova TK Hajrudinu Mehanoviću, kako Ćustendil, kojem je i ranije oduziman pištolj, te se znalo da ima psihičkih problema, nije bio suspendiran. Također se postavlja pitanje ko će snositi odgovornost.

Najavljeno okupljanje

U Tuzli je danas proglašen Dan žalosti. Denis Hodžić, sin ubijene Amre Kahrimanović, najavio je za danas, na njen rođendan, okupljanje ispred kafića u kojem je njegova majka ubijena, te mirnu šetnju.

Poštovani prijatelji, poznanici, kolege, rodbino, pozivamo vas da se sutra (danas op.a) u 12:00 sati okupimo u što većem broju ispred Caffee bara Sydney na Brčanskoj Malti i održimo mirnu šetnju za našu Amru, koja ce se odvijati na relaciji od Amrinog Caffee bara Sydney-a na Brčanskoj Malti do Caffe bara Sydney Cipelići. Još jednom hvala svima na ogromnoj podršci i ljubavi koju nam pružate - naveo je Hodžić.