Ana Brnabić: Mi smo bukvalno spremni svaki dan razgovarati sa Prištinom

Ona je ukazala da je nedavno istraživanje na Kosovu pokazalo da 91 posto građana na tom području ne žele zamrznut konflikt

Ana Brnabić, premijerka Srbije rekla je kako je Srbija spremna da se odmah vrati za pregovarački sto i nastavi dijalog sa Prištinom, te izrazila nadu da će prištinski politički lideri imati dovoljno hrabrosti i odgovornosti da promjene svoje odluke da bi to moglo da se dogodi. 

Mi smo bukvalno spremni svaki dan da se vratimo za pregovarački sto i nastavimo dijalog. To je jedini način da imate stabilnost na Kosovu da ljudi nastave živjeti mirno - rekla je Brnabić.  

Ona je ukazala da je nedavno istraživanje na Kosovu pokazalo da 91 posto građana na tom području ne žele zamrznut konflikt, prenose beogradski mediji.

Žele nastavak dijaloga i nadam se da će lideri u Prištini umjeti da saslušaju sve građane koji žive na Kosovu, da će imati političku hrabrost i odgovornost da donesu odluku koja je najbolja ne samo za Srbe i Albance već za cijeli region - rekla je Brnabić. 

Ona je ocijenila da je posjeta predsjednika Francuske Emanuela Makrona (Emmanuel Macron) Beogradu bila veoma zanačajna za pozicioniranje Srbije, prenosi Avaz.

Mislim da je ta posjeta prošla bolje nego što je bilo ko od nas očekivao. Velika zahvalnost za sve što je Makron rekao dok je bio u Srbiji, za sve signale podrške i za možda najjači do sada signal da ništa nije završeno i da dijalog mora da se nastavi - smatra Brnabić.

Izvor: