APEL ZA POMOĆ: Kantonalnoj bolnici u Livnu hitno potrebna sredstva, u akciju se uključili i Zlatko Dalić i dijaspora

Županijska bolnica u Livnu
Obratili su nam se iz Županijske bolnice dr. fra Mihovil Sučić u Livnu sa apelom za pomoć bolnici, koja je u kritičnom stanju, a apel prenosimo u cijelosti:
Apel se odnosi na trenutno stanje zdravstva u HBŽ, prije svega županijske bolnice u Livnu. 
 
Nama ništa drugo nije preostalo, nego da se u ovim teškim vremenima za svakog stanovnika BiH i svijeta obraćamo ovako i molimo da nas se shvati ozbiljno. Bolnica nema apsolutno nikave uvjete da bi iole se obranila od korona virusa, a da ne govorimo da ga dočeka spremno i na nogama. Propračun naše županije još uvijek nije donesen i to je još veća briga za naše liječnike, medicinske sestre i tehničare, servirke, čistačice i pacijente o kojima svi oni skrbe.
 
U HBŽ slijedi katastrofa ukoliko se ne pomogne zdravstvu, posjeduju svega 20 zaštitnih odjela na razini cijele županije, 10-ak zaštitnih naočala, a maski nedostaje u potpunosti. 
 
U stalnom smo kontaktu s ravnateljem Županijske bolnice vezano za donaciju opreme (zaštitne maske, odjela, naočale, respiratori) ukoliko nam se jave donatori, a novac se uplaćuje izravno na račun bolnice. Mi smo pokucali na sva moguća vrata za koja smo pomislili da bi mogla biti čak i odškrinuta. Dopisi su prevedeni na engleski, njemački, francuski, norveški, arapski jezik, a u tijeku je prijevod na kineski i južnokorejski jezik. 
Svi donatori koji su se nama javili će biti javni, ukoliko ne istaknu drugačije. 
 
Za sva pitanja i nedoumice stojimo na raspolaganju,
Stjepana Ivanuš 061 213 393
Dalmir Mišković 063 551587  
 
Posebno apeliramo na uspješne Livanjke i Livnjake da, ukoliko im mogućnosti dozvoljavaju, izdvoje dio svojih sredstava za kupovinu respiratora koji su neophodni za liječenje oboljelih od COVID-19. Jedan respirator košta od 40 000 do 45 000 KM (Elisa 600)., navode iz Županijske bolnice dr. fra Mihovil Sučić u Livnu.
 

Podaci za uplatu

Inostranstvo

Županijska bolnica dr. fra Mihovil Sučić Livno

ID broj: 4281045960009  IBAN: BA393380604811421493 

BIC: UNCRBA22XXX  Valuta: HRK, EUR

Bosna i Hercegovina

Županijska bolnica dr. fra Mihovil Sučić Livno

ID broj: 4281045960009 TRN: 3381502200351780

Valuta: BAM

Vrijedi istaći kako su se u akciju po inostranstvu uključili Mateo Dolic, Mario Šandrk i Luka Novokmet (u Njemačkoj), a samoinicijativno se uključio i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, koji je donirao 10 hiljada konvertibilnih maraka.