Apel za pomoć: Obradujmo dječicu Zehre Jusić koji žive od onog šta im ko donese (FOTO)

Troje prekrasne dječice, Dženis, Dženisa i Dženan, bez obzira na teške uslove života, nevjerovatno su razigrani, veseli i komunikativni. Najstariji sin Dženis, treći je razred osnovne škole i odličan je učenik. Dženisa je drugi razred, dok najmanji Dženan još ne ide u školu.

Bolesna samohrana majka sa troje maloljetne dječice, Zehra Jusić  iz Bosanske Otoke, nalazi se u stanju teške socijalne potrebe te bukvalno žive od onog što im ko donese, kad donese i ako donese. O ovoj porodici i njihovom teškom načinu života, je i prije par godina  bilo riječi u mnogim  elektronskim medijima. Obzirom da i dalje žive bez ikakvog primanja, na žalost, njihovo stanje se i nije mnogo na bolje promijenilo. Ovisni su o pomoći dobrih ljudi. Žive u staroj trošnoj kućici koja je samo  djelomično renovirana ranijim humanitarnim akcijama.

Troje prekrasne dječice, Dženis, Dženisa i Dženan, bez obzira na teške uslove života, nevjerovatno su razigrani, veseli i komunikativni.  Najstariji sin Dženis, treći je  razred osnovne škole i odličan je učenik. Dženisa je drugi razred, dok najmanji Dženan još ne ide u školu.

IMG_0541.jpg

Zehra je istaknula da joj mnogo pomognu komšije, od kojih je većina u dijaspori,  pogotovo u toku Ramazana. Također, povremeno, jednom ili dva puta godišnje, obiđu je i drugi humanisti,  ali  se znalo desiti da potroše sve zalihe hrane, pa su tako nedavno ostali bez ičega, te skoro tri dana nije imala od čega da djeci napravi obrok.

” Živimo od odnog šta nam ko donese. Nikakvih primanja nemam iako školujem evo dvoje djece. Hvala Bogu na dobrim ljudima i posebno mojim komšijama jer oni me često pomognu kad su tu. Da nije njihove pomoći, bili bi više gladni nego siti. Ja sam obolila na bubrege i teško se i krećem, a sve i da mogu raditi, ne mogu djecu ostaviti samu… Pravo da vam kažem, nedavno smo bili ostali bez brašna i bez ičega, pa skoro tri dana nisam imala od čega  da napravim djeci  ručak.  Onda nam je jedan čovjek donio vreću brašna, a i komšije nam donesu ovih ramazanskih lepinja… Zima nam je bila najgora, jer nismo imali drva tako da smo se posmrzivali zimus. Sad je evo ljeto, sparno jeste, ali bolje je nego zima. Evo, zahvalila bi se u ime ove svoje djece i vama i svima koji su nam pomogli. Meni su djeca sve, ja kad njih vidim sretne, ma kako bolesna bila, ja dobijem snagu i osjećam se bolje. Dženis mi je posebno dobar i odličan je učenik, te ima sve petice… Jedino će mi žao biti ako ne mognem da mu platim izlet  u Čardaklije  koji košta 24 marke. Svako malo me pita -Hoću li mama i ja moći ići na izlet jer sva će djeca ići…-, Nije to puno ali kad se nema, puno je…”

Ekipa portala Cazin-danas.com prilikom posjete  ovoj porodici, uručila joj je   humanitarni paket sa prehrandbenim namirnicama u vrijednosti od 120 KM koje je donirao naš čitatelj iz dijaspore. Također, naš drugi čitatelj je donirao novčana sredstava u iznosu od 70 KM za plaćanje računa električne energije za koju je već došla opomena za isključenje.

IMG_0539.jpg

Cijenjeni humanisti i svi dobri ljudi širom Kantona, ukoliko želite učiniti dobro djelo, posebno u ovim mubarek danima u kojima se sva djela umnogostručavaju, onda posjetite ovu porodicu i obradujte ovu djecu. Nema većeg sevapa ili dobrog djela, humanog čina kao što je  dobročinstvo prema  siromašnoj djeci. Dženisova velika želja da ode na izlet u Čardaklije sa svojim razredom, nije mnogo. Košta tek 24 KM. 
Pored toga , svaka druga pomoć ovoj porodici je dobro došla, bilo u odjeći i obući , školskom priboru, prehrandbenim namirnicama, a posebno u ogrijevnom drvetu.
Porodica se nalazi u Bosanskoj Otoci, iza stadiona. Zehru možete kontaktirati na broj telefona: 062/836-963.