Apel za pomoć petočlanoj porodici Mrgić

Redakciji našeg portala javila se Adisa Mrgić koja nas je zamolila da prenesemo njenu priču i apel svim humanim ljudima.

Redakciji našeg portala javila se Adisa Mrgić koja nas je zamolila da prenesemo njenu priču i apel svim humanim ljudima.

Naime, porodica Mrgić živi u izrazito teškim uslovima i svaki vid pomoći dobro je došao. Ova petočlana porodica ostala je bez krova nad glavom još 03.12.2016. godine, nakon što je požar uništio njihov mali skromni dom.

Zbog nemogućnosti da isti renoviraju, bili su primorani biti u podstanarstvu, plaćati kirije i boriti se na razne načine kako bi prehranili svoju djecu.

"Imam 3 maloljetne djece. Nakon požara doselili smo se u jednu kuću u Ilijašu. Plaćamo kiriju, ali nemamo drugu opciju. Kuća je bila potpuno prazna, ali uz pomoć dobrih ljudi uspjeli smo dobiti dva kreveta i sto", kazala je u razgovoru za naš portal Adisa.

Obzirom da Adisa i njen suprug nemaju nikakve izvore prihoda jer su oboje nezaposleni, svaka pomoć je i više nego dobro došla.

"Molim sve dobre ljude koji mogu pomoći u hrani i odjeći.Imam troje djece, dvije kćerke (3 i 14 godina) i sina od 8. Ovim putem bih zamolila ako neko ima električnu peć, hranu ili odjeću da nam donira. Bilo bi nam od velike pomoći. Hvala svima unaprijed", poručila je Adisa.

Ukoliko neko želi posjetiti porodicu Mrgić, njihova adresa je Novo Naselje br. 62, Ilijaš.

Svi koji su u mogućnosti, mogu izvršiti uplatu novca na broj računa koji se nalazi ispod, ili kontaktirati porodicu Mrgić na broj telefona 061/084-841.

Adisa Mrgić

1011984195015

1601157000028879