APEL ZA POMOĆ: Salihu Šariću – Ćući iz Bosanske Krupe hitno potrebna pomoć za odlazak na operaciju u Tursku

Jjj

Četrdesetpetogodišnjem Krupljaninu Salihu Šariću – Ćući hitno je potrebna pomoć dobrih ljudi kako bi otišao na operaciju u Tursku, zbog čega je njegov brat Husnija Šarić, demobilisani borac, pokrenuo humanitarnu akciju.

Salih od 2015. godine, kada mu je dijagnosticirana aneurizma i disekcija aorte, ima ozbiljne zdravstvene probleme. Međutim, u posljednjih nekoliko dana stanje mu se znatno pogoršalo. Sada je u kritičnom stanju i da bi preživio mora što prije na operaciju u Tursku, jer se ista ne može obaviti u našoj zemlji.

Operacija i bolnički smještaj, pet dana intenzivne njege, prema procjenama bi koštali oko 23.000 eura. Ukoliko bi u bolnici morao provesti više dana, plaća dodatno 1.000 eura za svaki dan. S obzirom da je u izrazito lošem stanju i da bi trebao putovati avionskom ambulantom, mora obezbijediti još oko 12.000 eura.

Dakle, u startu je Salihu neophodno oko 40 hiljada eura što on i njegova porodica nisu u mogućnosti obezbijediti. Zbog toga se za pomoć obraćaju svojim sugrađanima i prijateljima, svim dobrim ljudima, u nadi da će u što skorije vrijeme prikupiti novac, da će otputovati u Istanbul i dobiti bitku za život.

Našem Ćući se, prema prognozama stručnjaka, svaki dan smanjuje šansa za preživljavanje, zbog toga, dragi sugrađani, ne čekajmo i ne oklijevajmo. Budimo ujedinjeni i ovaj put, budimo humani.

Uplate možete izvršiti na broj računa: 1613000080192283
Salih Šarić, Ćojluk 5 Bosanska Krupa
SWIFT CODE: RZBABA2S
IBAN CODE: BA391612000104352317
Banka: Raiffeisen Bank

Porodicu Saliha Šarića možete kontaktirati na broj 061 796 498.