Apelacioni sud odbio žalbu, Medojević ostaje u zatvoru

Apelacioni sud Crne Gore odbio je žalbu pritvorenog čelnika crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta (DF) Nebojše Medojevića.

Marina Medojević, njegova supruga, kazala je ranije da će ona, ako mu bude produžena zatvorska kazna, protestirati.

"Ukoliko odluka suda ne bude u skladu sa pravom, zakonom i Ustavom Crne Gore, a to znači produženje zatvorske kazne koja je donesena protiv ustavno i protiv zakonito, izlazim da protestujem ispred suda", najavila je ona, prenijela je Radiotelevizija Crne Gore.

Medojevićeva supruga pozvala je građane da joj se pridruže.

"Ne glasače bilo koje partije već građane", navela je kratko u saopćenju.

Štrajk glađu

"Nije ovo borba za Nebojšu ili bilo koga drugog nego za pravo, pravdu, dostojanstvo i obraz Crne Gore. Ovo je atak na slobodnu misao, na slobodu izražavanja. Ovo je sramota. Odluku Apelacionog suda ću da čekam ispred zgrade suda u 14.00 sati kada ističe rok za odgovor", rekla je Medojević.

Prethodno je potvrdila da njen suprug "štrajkuje glađu od dolaska u zatvor" i da "dobrovoljno boravi u samici koja je pod 24-satnim video nadzorom".

Predsjednik opozicionog Pokreta za promjene i jedan od lidera Demokratskog fronta Nebojša Medojević uhapšen je po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita, saopćio je ranije MUP Crne Gore.