fbpx April je i mjesec knjige: Promocija knjiga Suada Okanovića i povoljniji upis u Gradsku biblioteku Cazin

April je i mjesec knjige: Promocija knjiga Suada Okanovića i povoljniji upis u Gradsku biblioteku Cazin

Home

April je i mjesec knjige: Promocija knjiga Suada Okanovića i povoljniji upis u Gradsku biblioteku Cazin


JU „Kulturni centar“ Cazin, odnosno Gradska biblioteka koja djeluje u njenom sastavu, nastavlja obilježavati važne datume iz svijeta knjige.

Ovoga puta podsjećamo na 23. april, Međunarodni dan knjige i autorskih prava. Ovaj datum je proglašen važnim na inicijativu UNESCO-a, u Parizu, 1995. godine. Vezan je za obilježavanje godišnjice smrti velikih pisaca Šekspira i Servantesa. Ovih se dana u svim bibliotekama, pa tako i u našoj, mnogo više nego obično, podsjeća na važnost čitanja knjige, na zaštitu autorskih prava, na dječije knjige i njihov utjecaj na odgoj i razvoj djece i sl.

Ovim povodom, Gradska biblioteka organizira promociju dvije knjige cazinskog autora Suada Okanovića, „Pjesme za djecu“ i „Otrgnuto od zaborava“, u petak, 14.04.2017. godine u 18:00 h. Osim toga, kao i ranijih godina, organiziramo povoljniji upis za naše čitaoce, kada godišnja članarina iznosi svega 5,00 KM. Ovo pravo svi zainteresirani mogu ostvariti u ponedjeljak, 24.04.2017. godine.

NE PROPUSTITE: Promocija knjiga cazinskog autora Suada Okanovića u rodnom gradu

 
Naša je obaveza da podstičemo razvoj kulture čitanja, a Vaša je obaveza da čitate, s nama, ili bez nas. I znajte, u Gradsku biblioteku Cazin svi ste uvijek dobrodošli.

 

(Izvor: Kulturni centar Cazin)

Topic
Objavio: Tue, 11/04/2017 - 13:20

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top