Arapović: DŽaferović i Bećirović su BiH gurali u promjenu granicu

Učestali su pokušaji obmanjivanja javnosti i neuspješne imitacije državničkog stava od strane Šefika Džaferovića i Denisa Bećirovića.

U danima kada cijeli region i evropski lideri s oprezom prate dešavanja u vezi razgraničenja Srbije i Kosova, Džaferović i Bećirović, naknadnom pameću, pokušavaju se predstaviti kao megapatrioti i izbrisati svoju sramnu ulogu po pitanju razgraničenja Bosne i Hercegovine s Crnom Gorom i Hrvatskom. Činjenice o njihovoj državničkoj površnosti su očigledne, a naknadna pamet od populiste i sljedbenika, ne može napraviti lidera i državnika.

Podsjećam, nakon populističke šarade i pokušaja blokiranja sporazuma o granici s Crnom Gorom i fijaskom inicijative o vraćanju Sutorine, Bećirović sada javnost pokušava ubijediti da je on oduvijek bio protiv prekrajanja granica. Bećirović je bio podstrekač retrogradnih snaga i predlagač Rezolucije o Sutorini, dok su naši zapadni prijatelji, cjelokupna stručna javnost i pravna nauka, tvrdili da je takva rezolucija apsolutno protiv interesa Bosne i Hercegovine. Zaslijepljen egoizmom i lažnim patriotizmom, Bećirović je na sjednici parlamenta od 13.05.2015. podršku dobio od samo šest zastupnika, što dovoljno govori o njegovom patriotskom kapacitetu.

Na sličan način, u septembru prošle godine, njegov partner po stažu u parlamentarnim foteljama, Šefik Džaferović, bio je kolovođa u pokušaju da se, zbog najave gradnje Pelješkog mosta, parlamentarnom deklaracijom zaprijeti povlačenjem iz sporazuma o granici s Hrvatskom. Ovaj sporazum, u svrhu zaštite strateških interesa BiH, potpisao je Alija Izetbegović. Konačni ishod Džaferovićeve i SDA-ove zaštite državnih interesa jeste da umjesto tunela, ovih dana kreće gradnja Pelješkog mosta, a Džaferović nastavlja s ispraznom besjedom o zaštiti naših granica.

Građani bez sumnje vide ko ruši, ko o njoj priča, a ko gradi državnost Bosne i Hercegovine. Naše granice su ostale nepromijenjene zahvaljujući istinskim patriotama i nepokolebljivoj zaštiti AVNOJ-evskih i međunarodno priznatih granica, uprkos kratkovidom populizmu Bećirovića i Džaferovića. SBB i budući član Predsjedništva BiH Fahrudin Radončić garantuju zaštitu strateških interesa Bosne i Hercegovine, a to je granična linija koja ne narušava politički, niti ekonomski interes Bosne  Hercegovine i svakog njenog građanina, što će biti slučaj i pri razgraničenju sa Srbijom, navodi se u saopćenju za javnost Šefa glavnog izbornoog štaba SBB-a, Adisa Arapovića.