Arijana Memić: Ovo je pobjeda protiv korumpiranog sistema

.

Arijana Memić, sestra ubijenog Dženana Memića, kazala je nakon današnje presude Ljubi i Bekriji Seferoviću da je ovo pobjeda protiv korumpiranog sistema.

Vrhovni sud FBiH je izrekao oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su bili optuženi da su skrivili saobraćajnu nesreću u kojoj je u februaru 2016. godine stradao Dženan Memić.

Memićeva porodica odranije tvrdi da Seferovići nisu krivi za Dženanovu smrt, te da su optuženi kako bi se sakrile stvarne ubice.

"Saobraćajne nesreće nije bilo. O saobraćajnoj nesreći više nema nijedne jedine riječi. Oni sigurno noću leže u tenama, ne spavaju, strah je jači od svega. I sigurno se pitaju 'ko je to taj Muriz Memić kojeg smo toliko potcijenili'. Evo ja ću vam reći, Muriz Memić je otac, babo, jara, ja sam sestra Dženana Memića, ali nijednog dana u ovoj borbi nismo bili sami”, kazala je Arijana Memić.

Dodala je da je iza njih uvijek stajala armija ljudi.

"Hvala ovom čovjeku, gospodinu Ifetu Feragetu, mnogi su i njega potcijenili, pokušali su pisati kojekakve neistine o njemu, omalovažavati ga, ali nisu uspjeli. Taj čovjek bez ijednog jedinog feninga pet godina pravno zastupa našu porodicu, nikada ništa od nas nije tražio osim istine i istrajnosti. Muriz ne voli reći da je ovo pobjeda, ali jeste, ovo je pobjeda jednog babe, pobjeda protiv korumpiranog sistema. Neka je na čast državi koja nije stala iza nas kada je trebalo", kazala je Memić.

Večeras u 20 sati kod velikog kamena u Aleji na Ilidži bit će održano okupljanje u čast Dženana Memića.