Armin Šakonjić iz Udruženja privrednika USK: Ako se ne ukine odluka blokiraćemo i GP Izačić i GP Maljevac

usk

 

Situacija u USK, nakon što su vlasti R Hrvatske usvojile pravilnik po kojem se preko GP Maljevac zabranjuje prelazak teretnih kamiona, prerasta u pravi bunt i revolt privrednika i prevoznika sa ovoga kraja. Pokrenuli su se i predstavnici vlasti iz USK, ali i Krajišnici sa višeg nivoa predvođeni Senadom Šepićem, predsjednikom Nezavisnog bloka koji je prvi stao uz privrednike i prevoznike Krajine i zatražio hitnu reakciju državnih vlasti BiH, a kako je izjavio za naš portal, već radi na organizaciji šireg sastanka na kojem bi bili predstavnici svih nadležnih institucija iz BiH koji bi utvrdili jasan odgovor i reakciju prema vlastima u R Hrvatskoj.

“Nadamo se da će naša Vlada riješiti ovaj problem, ne u što skorijem roku nego, odmah, na državnom nivou.

Ukoliko ne dođe do ukidanja odluke u dogovoru s privrednicima USK biti ćemo prisiljeni u najgorem slučaju zatvoriti i blokirati GP Maljevac i Izačić, na dva sata u početku da skrenemo pažnju i riješimo problem cijele BIH.

Moramo stati na kraj ovoj degradaciji od strane Hrvatske, dugoročnom ugnjetavanju i ismijavanju, jer zatvoriti GP Maljevac koja su najbliža vrata Evrope, a otvoriti GP Dvor na Uni koji nikako nema mogućnosti obavljanja prolaza za teretna vozila se jasno vidi da je u pozadini pitanju političko i sistemsko uništavanje naše države bez obzira što je ovakva odluka na štetu samih građana Hrvatske.”- izjavio je za portal Cazin.net Armin Šakonjić, član Udruženja prevoznika, špeditera i privrednika USK koji nam je poslao i sve dopise koje su uputili prema bh. institucijama, kao i spisak svih privrednika, špeditera i prevoznika sa USK koji su potpisali ovaj zajednički zahtjev i koje objavljujemo u prilogu.

No description available.

No description available.

No description available.

No description available.

 

 

 

Cazin.net

Naslovna foto: Arhiv