Asfaltom do glasova: Završen put u naselju Selište

U naselju Selište u mjesnoj zajednici Ćoralići  završeno je asfaltiranje lokalnog puta u dužini od  700 metara, javlja RTV USK

Kako izvještava portal RTV USK-a radi se o zajedničkom projektu mještana i Vlade USK čija vrijednost iznosi oko 90 hiljada konvertibilnih maraka.

Mještani su, kako piše RTV USK, veoma zadovoljni urađenim poslom, a najavili su i nove projekte i radove na području ove mjesne zajednice.  

Incijativa za asfaltiranje  potekla je od mještana, koji već niz godima aktivno rade na rješavanju za njih  bitnog problema. Kako kaže mještanin Jasmin Haščić, uz  razumjevanje i pomoć Vlade USK, njihova upornost se isplatila, put je napokon  završen.

Premijer USK Husein Rošić, piše RTV USK, ističe da  se ovakvim infrastrukrurnim problemima sučavaju mještani  brojnih naselja i da je krajnje vrijeme da se zajedničkom saradnjom mještana, lokalnih i kantonalnih vlasti ta problematika napokon riješi, kako bi se moglo krenuti u neke značajnije projekte.

Kakvi su to "značajniji" projekti, premijer nije objasnio. Ali zato je sasvim sigurno kako su on i njegova stranka, putem asfalta, krenuli u lov na jeftine glasove koje, kako se čini, lako mogu i izgubiti, sudeći po raspoloženju većine biračkog tijela u Krajini. 
 

Nije ovo ništa novo kada je u pitanju politička kampanja i izborna godina. Građani to dobro znaju jer su to gledali mnogo puta do sada. Nema gotovo nikakvih radova, a onda odjednom pred izbore na pola godine ili godinu dana, pale se mašine i rade se putevi.