Asocijacija mladih SDA organizuje dolazak stranačkog podmlatka na Erdoganov skup

Predsjednik Republike Turske Recep Tayyip Erdogan 20. maja održat će predizborni skup AK partije u glavnom gradu BiH. Podršku turskom predsjedniku dat će i Asocijacija mladih SDA koja organizuje kolektivni dolazak stranačke mladeži na doček Erdogana.

Asocijacija mladih SDA u Janji i Bijeljini uputila je obavještenje kojim javnost informiše kako zajedno sa organizacijom Hasene iz Sarajeva 20. maja ove godine “organizuje dolazak u Sarajevo na doček predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdogana” isto kao i druženje u dvorani Zetra.

“Za sve postače organizovan je iftar nakon programa. Broj mjesta je ograničen, a svi zainteresovani za dolazak u Sarajevo mogu se javiti u kancelariju Općinskog odbora SDA Janja radnim danima u periodu od 9:00 sati do 14:00 sati”, piše u obavještenju.

 

obavijest

 

Inače, predsjednik SDA i predsjedavajući Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović jučer je nazvao “iskompleksiranim” Bošnjake koji ne vole Erdogana.

“Iduće nedjelje dolazi predsjednik Erdogan u Zetru. Našeg prijatelja ne vole na Zapadu, a ima puno iskompleksiranih Bošnjaka koji ga ne vole i u ovoj zemlji. Šta je problem sa njim? Problem je to što je on jedan moćan muslimanski lider kakvog odavno nije bilo”, kazao je Izetbegović na tribini organizovanoj u organizaciji Asocijacije mladih SDA Ilidža.