Austrija: Djeca živjela u BiH, a par primao obiteljski doplatak – moraju vratiti hiljade eura

.
Jedan par je primio 4618 eura obiteljskog dodatka za troje djece – nezakonito, jer su majka i djeca u isto vrijeme živjeli u Bosni i Hercegovini.

 

Budući da su poreznoj upravi dali lažne podatke, par je završio pred okružnim sudom u Voitsbergu jer je obitelj pogrešno primila 4.618 eura obiteljskog dodatka, piše “Kleine Zeitung”.

Dok je čovjek iz BiH radio u Voitsbergu i tamo živio u malom stanu, rođena Hrvatica provodila je vrijeme sa svoje troje djece u Banja Luci, u Bosni. Međutim, roditelji su izjavili vlastima da će djeca živjeti u Köflachu. Kao rezultat toga, obiteljski dodatak je dodijeljen paru i također isplaćen.

Pregledom su utvrđene lažne informacije te je podnesena prijava. I to je dovelo par na sud. Bh. državljanin je preko prevoditelja – oboje optuženih tek malo govore njemački – a objasnio da mu je žao te je prošao bez kazne, a budući da otac nije imao pravo na obiteljski dodatak – novac je išao majci.

Žena je dobila kaznu od 320 eura, te mora vratiti obiteljski dodatak. Budući da supruga nema nikakvih primanja, njen muž puni iznos mora otplaćivati ​​u ratama.