Austrija uvodi strože kazne za zlostavljanje djece

sa

Slučaj Teichtmeister i dalje potresa cijelu zemlju. Austrijska vlada je danas potvrdila da se pooštravaju kazne za zlostavljanje djece.

Nakon što se saznalo za slučaj Floriana Teichtmeistera, kojeg se sumnjiči da na pametnim telefonima, prijenosnim računalima, 13 tvrdih diskova i drugih nosača podataka imao 58.000 datoteka s pornografskim prikazima maloljetnika, šok je bio velik. Zbog toga, a i zbog drugih stvari vlada se odlučila uhvatiti u koštac sa zlostavljanjem djece na bilo koji način.

Sukladno tome, u budućnosti će se pooštriti visine kazni. Kazne za posjedovanje i proizvodnju materijala vezanih za bilo kakvo zlostavljanju djece bit će drastično povećane. Osim toga, poslodavca treba odmah obavijestiti čim se radi o djeci.

To su danas potvrdili ministrica za žene Susanne Raab, ministrica pravosuđa Alma Zadić, ministar za socijalna pitanja Johannes Rauch i državna tajnica za mlade Claudia Plakolm. Javnosti se obratio i kancelar Karl Nehammer koji se posebno založio za povećanje kazni za zlostavljanje djece.