Austrija: Vlada odlučila produžiti fondove za pomoć

Austrija

 

Vicekancelar Werner Kogler (Zeleni) i ministar financija Gernot Blümel (ÖVP) najavili su danas kako će austrijska vlada nastaviti isplatu pomoći iz fondova za pomoć.

Konkretno, isplate pomoći iz Fonda za poteškoće (Härtefallfonds) produžit će se za tri mjeseca, a iz Fonda za nadoknadu gubitaka do kraja godine. Međutim, što se tiče potonjeg, pravo na njega će imati samo one stranke koje mogu dokazati da im je pad prodaje veći od 50 posto u odnosu na godinu prije krize. Vlada će uskoro predstaviti jasne smjernice i pravila koja će vrijediti do kraja godine.

“Želimo i dalje pomagati onima koji su ozbiljno pogođeni posljedicama pandemije koronavirusa”, rekao je danas na konferenciji za mediji austrijski vicekancelar Werner Kogler (Zeleni).

Blümel je pohvalio brzi gospodarski rast Austrije. U tjednoj usporedbi, zemlja se gotovo vratila na razinu prije krize, pojasnio je ministar financija te dodao da je proračun sastavljen na temelju prognoza iz prethodne godine, a zbog dobrog razvoja sada postoji ‘višak novca. To omogućuje proširenje pomoći za one koji su teško pogođeni, rekao je Blümel.