Austrija: Vlada uvodi nove stroge mjere, ovo su tri glavne tačke

.
Prema pisanju dobro upućenih izvora, Austrija bi uskoro trebala uvesti nove mjere kao odgovor na rastući broj novozaraženih koji uzrokuje novi soj – Omikron. Prema najavama, novog lockdowna neće biti, ali Austrija planira uvesti plan od tri točke. Nove stroge mjere trebale bi spriječiti pritisak na glavnu infrastrukturu te spriječiti opterećenost jedinica intenzivne njege. To znači da novog lockdowna neće biti.

Ministarstvo zdravstva već radi na relevantnom pravilniku, a kancelar Karl Nehammer, ministrica turizma Elisabeth Köstinger, vicekancelar Werner Kogler (Zeleni) i ministar zdravstva Wolfgang Mückstein (Zeleni) razgovarali su danas čelnicima pokrajina i stručnjacima

 

Prema prvim informacijama, lockdown za necijepljenje ostaje na snazi. Fokus Vlade usmjeren je na tri točke, strože kontrole 2G pravila u svim sferama (2G pravilo kontrolirat će se i u trgovina – osim supermarketa, smanjivanje trajanja karantene (nakon pet dana moguć prekid uz negativan PCR test) i mijenjanje pravila vezanih za kontakt osobe (ukida se K2 kontakt osoba) te obveza nošenja FFP2 maski, čak i na otvorenom prostoru (tamo gdje se ne može održati sigurnosni razmak od 2 metra.

 

Isto tako, valjanost Green Pass-a bit će smanjena na 6 mjeseci. Mjere bi trebale vrijediti od 8. siječnja, ali vlada bi danas do kraja trebala potvrditi nova pravila.