Austrijska policija ima hitno upozorenje za osobe s ovim imenom

u

Policija upozorava na novi val prijevara “lažnih policajaca”. Na meti počinitelja posebno su žene koje nose ime “Maria/Marija”.

To nije nova prijevara, ali još uvijek dovoljno građana Austrije nasjeda na prevarante koji se predstavljaju kao policajci.

Istražitelji u Štajerskoj uočili su neke detalje u postupcima kriminalaca. Barem u metropolitanskom području Graza, oni se uvijek iznova događaju u valovima – posljednji od prošlog utorka do srijede.

Izvršna vlast stoga je građanima izdala još jedno upozorenje i otkrila još jedan detalj: “Upada u oči da je trenutno odabrano ime MARIJA”. Osobe s ovim imenom trenutno su posebno često na meti prevaranata, tvrde kriminalisti.

U slučaju pokušaja prijevare u Grazu, ponovno se glumi provala u blizini. „Lažni policajci“ pozivaju građane, plaše ih horor pričom da im novac više nije siguran kod kuće. “Policija” stoga planira poslati službenika da preuzme dragocjenosti i čuva ih na sigurnom mjestu dok provalnici ne budu namamljeni u zamku i uhvaćeni. I građani, pogotovo stariji – nasjedaju.