Autom se zabio u pješake u centru Londona, priveden muškarac

Home

Autom se zabio u pješake u centru Londona, priveden muškarac


LONDONSKA policija priopćila je o nesreći koja se dogodila u blizini Prirodoslovnog muzeja u Londonu. Metropolitan police objavila je kako je "ozlijeđena nekolicina ljudi", piše BBC.

Prema do sada dostupnim informacijama, vozač automobila popeo se na pločnik u centru Londona i udario u pješake.

Jedan je muškarac priveden nakon tog incidenta koji se dogodilo u Exhibition Roadu, ulici u kojoj se nalazi Prirodoslovni muzej.

Policijski očevid je u tijeku, a iz londonske policije za sada nije potvrđeno radi li se o novom terorističkom napadu u tom gradu. 

Londonska policija trenutno uzima izjave svjedoka kako bi utvrdila okolnosti ovog događaja. Novinarka BBC-a Chloe Hayward napuštala je zgradu muzeja u trenutku kad se sve dogodilo. 

"Vidjela sam automobil koji je stajao dijagonalno preko ceste, izgledao je čudno, kao da se penje na rub. Ono njega je bilo mnoštvo ljudi, a jedna ili dvije osobe pale su na pločnik", kazala je Hayward.

Na mjestu događaja je već bilo policajaca, ubrzo su se pojavili i helikopteri i hitna pomoć, no za sada je nejasno koliko je ljudi, zapravo, povrijeđeno", dodala je Hayward.

Jedan od očevidaca koji je čekao na semaforu kako bi prešao preko ceste rekao je: "Čuli smo nešto što je djelovalo poput pucnjave i vidjeli automobil koji se penje na pločnik". Dodao je kako su prišli bliže mjestu na kojem je bio automobil i vidjeli policajce kako drže muškarca na tlu.

london

Connor Honeyman iz Essexa, koji je stajao u redu za muzej, kazao je: "Čuli smo užasnu buku i zvuk motora automobila. Svi su počeli trčati i vrištati." "Ušli smo u muzej, za nama su trčali ljudi, zaštitar na vratima je zatvorio glavni ulaz. Vladao je kaos dok nije došla policija", dodao je Honeyman.

Obaviještena premijerka May
 
O ovom incidentu je obaviještena i britanska premijerka Theresa May, piše Fox News.

Guardian javlja kako je iz londonske policije priopćeno kako ovaj događaj trenutno ne vide kao novi teroristički napad. No, "prijetnja od novog terorističkog napada je i dalje prisutna".

 

(Izvor: Index.hr)

Tagovi
Topic
Objavio: Sat, 07/10/2017 - 17:12

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top