Automafijaši tokom saslušanja podmeću krivična djela jedni drugima: Milinković je privođen i preksinoć, njegov alibi je provjeren

Ništa ne ukazuje da je mogući izvršilac monstruoznih ubistava sarajevskih policajaca

Njegoslav Milinković je preksinoć privođen te je provjeren njegov alibi. Ništa ne ukazuje da je mogući izvršilac monstruoznih ubistava sarajevskih policajaca, otkriva nam izvor iz MUP-a RS.

Mnogi članovi automafijaških grupa, tvrdi naš izvor, su u međusobnom sukobu, tako da se privođenja iskorištavaju da jedni drugima podmetnu krivično djelo te da se riješe konkurencije, a tako zbunjuju i istražitelje.

Istražitelji u Sarajevu i RS traže potencijalne osumnjičene po spisku automafijaša. Radi se o osobama koje su barem jednom ukrale vozilo, kao i ljudima koji su organizirali mafijaške grupe za krađe automobila.

Podsjetimo, u sarajevskom naselju Alipašino Polje - C faza, naspram tržnog centra "Bingo", u petak oko 4.50 sati automafijaši su zasuli rafalnom paljbom iz automatske puške, najvjerovatnije "kalašnjikova", policijsku patrolu, koja ih je zatekla u krađi Golfa 6 bijele boje.

Tom prilikom smrtno su stradali Adis Šehović i Davor Vujinović.