Avion prinudno sletio u Beograd, preminuo jedan putnik

Još jedan avion danas je prinudno sletio na Aerodrom “Nikola Tesla” u Beogradu.

Avion turske kompanije, koji saobraća na destinaciji Istanbul – Frankfurt, zatražio je dozvolu za vanredno slijetanje u Beograd zbog lošeg zdravstvenog stanja jednog putnika.

– Nakon jučerašnja dva vanredna slijetanja na beogradski aerodrom, danas je i avion tipa Erbas A320 kompanije “Turkish Airlines”, koji je saobraćao na relaciji Frankfurt – Istanbul, vanredno sletio u 10.56 sati i potražio pomoć na Aerodromu “Nikola Tesla” zbog putnika kojem je pozlilo. Ekipa Hitne pomoći je intervenirala, a 120 putnika je u avionu gdje čekaju nastavak putovanja. Sve dežurne ekipe beogradskog aerodroma reagirale su pravovremeno i u skladu s predviđenim procedurama – saopćili su iz Aerodroma “Nikola Tesla”.

Nažalost, kako nezvanično saznaje “Blic”, uprkos brzoj reakciji ljekara Hitne pomoći i pokušaju reanimacije, putniku nije bilo spasa.

Podsjetimo, jučer nešto poslije 6.30 na Aerodrom u Surčinu vanredno je sletio i avion koji je putovao iz Bangkoka u Milano, a nepuna dva sata kasnije i avion koji je išao na relaciji Stavanger – Hanija.

I u ova dva slučaja razlog je bilo zdravstveno stanje putnika.