Azra Hadžić Bećirspahić za Cazin.net: "Nama su bitna djela, a ne riječi!"

Azra Hadžić Bećirspahić je kandidat za Parlament Federacije BiH, ispred Saveza za bolju budućnost. Jedan mandat je već odradila u istom parlamentu i po ocjenama javnosti, imala je vrlo zapaženu ulogu tokom protekle četiri godine. Sa Azrom smo razgovarali o njenim očekivanjima od ovogodišnjih izbora i planova za naredne četiri godine rada u parlamentu.

Cazin.net: Kandidat ste za Parlament Federacije BiH, ispred Saveza za bolju budućnost (SBB). Vi ste već jednom dobili mandat u istom Parlamentu, gdje ste imali zapaženu ulogu i vrlo značajne inicijative koje su realizovane. Kakva su vam očekivanja od ovogodišnjih izbora i šta građani mogu očekivati u narednih četiri godine od vas.

-Ako ponovo dobijem povjerenje građana zalagat ću se za niz zakonskih rješenja. Prije svih, za zakon o uvođenju prava roditelja-staratelja djece sa poteškoćama u razvoju, zakon o alimentacionom fondu, izmjene zakona o nasilju u porodici, već sam predala u proceduru izmjene zakona o Penzijsko-invalidskom osiguranju (PIO) kojim se trađi vraćanje borcima ratnog staža, te niz zakona pogodnih za naše privrednike. Zalagat ću u se za povezivanje penzija i povećanje minimalne plaće zaposlenika. Ono na šta ću se posebno fokusirati, jeste rasterećenje privrede na svim nivoima, kroz smanjenje prafiskalnih nameta, smanjenje opterećenja cijene rada, smanjenje broja i visine naknada za administrativne takse i uvođenje niza poreskih olakšica. Zalagat ću se da izdvajanja za poljoprivredu čine 6% budžeta.

Cazin.net: Krajina je decenijama zapostavljena od centra države. Izdvajanja iz federalnog budžeta za Krajinu su vrlo mala i nedovoljna, projekata je mnogo. Koji su prioriteti vaše buduće borbe za Krajinu?

-Sve ono što su drugi obećavali Krajini od rata do danas, mi ćemo uraditi  za 4 godine! Nama su bitna djela, a ne riječi!

Cazin.net: Kako ocjenjujete dosadašnji tok kampanje?

-Kada je u pitanju kampanja SBB-a i rad na terenu, mogu kazati da je sve pozitivno. Ljudi su previše razočarani sa stanjem u državi i svakim danom sve više prilaze SBB-u. Shvatili su da je Fahrudin Radončić i SBB jedina alternativa za BiH.

Cazin.net: Vaša poruka građanima i biračima?

-Građanima bi poručila da izađu na izbore i daju povjerenje ljudima koji će se istinski boriti za narod i Krajinu!