Azra mi se borimo

23232323

 

Unsko-Sanski Kanton, a i cijelu BiH potresla je vijest da su Azra Bećirspahić (25) i njena tek rođena beba Merjem izgubile život u Kantonalnoj bolnici dr. Irfan Ljubijankić u Bihaću, 17. marta ove godine.

 

Azrine prijateljice, sugrađani, ali i svi slobodnomisleći građani BiH, okupljeni oko neformalne grupe 'Azra mi se borimo', su odlučili da prekinu šutnju i progovore u ime svih žena, porodilja i majki koje su doživjele neki vid nasilja u porodilištima.

 

Pozivaju sve ljude da im se pridruže na protestnom skupu 'Azra mi se borimo', u subotu 26. marta u 12 sati na Gradskom trgu u Bihaću.

 

"Kao neformalna grupa građana želimo da ohrabrimo sve žene u BiH da progovore o svom iskustvu poroda i time prekinu šutnju o nasilju, korupciji i lošim uslovima u porodlilištima, a koje su doživjele od strane medicinskog osoblja, jer smatramo da porodilišta trebaju biti prijatelji majki, a ne mjesto straha i mrtvačnica." -poručuju iz grupe.

Krajnje je vrijeme da svi progovorimo i ukažemo na propuste zdravstenog sistema, ovo je zajednička borba i svih nas se tiče.