Bahati vozač pokosio djecu na pješačkom, dodao gas i pobjegao

asd
LAZARU G. (38), vozaču koji je u nedjelju navečer na Karaburmi teško povrijedio braću Luku (5) i Stefana B. (10), prijeti osam godina robije zbog teške nesreće koju je izazvao na pješačkom prijelazu, ali i pobjegao sa mjesta nesreće.

Kako se nezvanično saznaje, osumnjičeni Lazar G. bit će danas sproveden na saslušanje u Prvo osnovno javno tužilaštvo u Beogradu. Paralelno sa tim policija će tužilaštvu podnijeti krivičnu prijavu protiv njega kojom ga tereti za dva krivična djela: teško djelo protiv bezbjednosti javnog saobraćaja i za nepružanje pomoći povrijeđenom licu nakon nesreće. Prema zakonu, zbog ovih djela, njemu prijeti kazna robije od čak osam godina zatvora.

Dok se čeka njegovo saslušanje, Tužilaštvo je naložilo policiji da prikupi sve potrebne dokaze u slučaju ove nesreće. Među njima su i izvještaji ljekara o stepenu povreda mališana i njihovog oca koje je Lazar G. udario kolima na pješačkom prelazu.

Prema riječima Slobodana B., dede malenih Luke i Stefana, njihovo stanje je i dalje nepromijenjeno, stariji brat (9) i dalje se nalazi u komi, dok mlađeg očekuje operacija butne kosti.

– Stanje im je isto kao nakon nesreće. Stariji unuk je na intenzivnoj njezi i dalje je u komi i ne mogu da ga operišu zbog izliva krvi, ali je stabilan, kažu srce mu kuca normalno – rekao je o stanju starijeg unuka koji je u nesreći zadobio tešku povredu naprsnuća lobanje Slobodan, deda povrijeđenih dječaka.

Četvorogodišnji dječak je na intenzivnoj nezi, on je iz Urgentnog centra premješten u Tiršovu. U toku jučerašnjeg dana je, prema riječima Slobodana, trebalo da bude operisan, a da li je do operacije došlo nismo dobilu informaciju do zaključenja broja.

– Trebalo je da bude operisan u ponedjeljak, tako su mi rekli, ali nije jer su čekali da ga operiše isti doktor koji ga je te noći nakon nesreće primio, zato je operacija morala da sačeka. On je dobro, na intenzivnoj je njezi još uvijek – priča Slobodan.

Dječaku, kaže, nedostaje majka.

– Nismo ga vidjeli još, moći ćemo da ga vidimo tek kad nakon operacije, kada bude prebačen u sobu. Tamo će onda majka biti smještena sa njim. Rekli su nam da plače, zove mamu… – priča, piše Blic.