Baho Topalbećirević se oprostio od Ivice Osima: Mislio sam da ovo neću nikad napisati...

.
Duboko me potresla ova vijest, jer Švabo i njegova porodica moji su veliki prijatelji, napisao je Baho

Ivica Osim, legendarni fudbalski trener i bivši bosanskohercegovački fudbaler, preminuo je danas.

Fudbalsku karijeru ostvario jer igrajući za fudbalske klubove Željezničar, Cvole, Strasbur, Sedan i Valensien.

Nastupao je za jugoslavensku fudbalsku reprezentaciju, a kao trener se proslavio na klupi Željezničara, Jugoslavije, Partizana, Panatinaikosa, Šturma, Džef junajteda i Japana.

Mnogi su se oglasili povodom smrti legende bh. fudbala , a među njima i legendarni sportski komentator Sabahudin Topalbećirević putem svog Facebook profila.

"Mislio sam da ovo neću nikad napisati...a bojao sam se tog trenutka...dragi prijatelji, napustio nas je Švabo, nas veliki Ivica Osim. Potvrdila mi je to njegova životna saputnica, Asima. Duboko me potresla ova vijest, jer Švabo i njegova porodica moji su veliki prijatelji. A Švabo je bio na neki način i moj mentor, jer puno toga sam naučio u višesatnim razgovorima sa njim. Tu vezu nikada nismo prekidali, bilo gdje na svijetu da ga je odveo njegov trenerski poziv, nalazio sam način da se čujemo i razgovaramo. Dva filma sam uradio o njemu.

Posljednji, ne tako davno. Ovo je moj oproštaj od Švabe. Sve smo za života rekli jedan drugome. Nedostajaćeš, jer jednom se rađaju takvi ljudi kao sto je bio ŠVABO. Moj Švabo", napisao je Topalbećirević.