Bajramski pokloni i kurbani za migrante i izbjeglice

Crveni križ Grada Bihaća od danas je pokrenuo bajramsku akciju u Migrantskom centru na Vučjaku. Podijeljeni su poklon paketi za migrantsku populaciju.

Dobrim dijelom hrana i ostale potrepštine za kakav-takav život migranata i izbjeglica na Vučjaku obezbijeđeni su iz donacija. Pored kurbanskog mesa u vrijednosti od 1150 KM, obezbijeđeno je i dodatnih 1138 KM za higijenske i ostale potrepštine.

Skupa sa migrantima i izbjeglicama, danas se na Vučjaku provodi akcija čišćenja kampa i šatora, kao i mjesta gdje će se klanjati Bajram namaz. Pored toga, jutros je uz redovne obroke, ovoj populaciji podijeljena donacija koja su obezbijedili uposlenici Medrese „Džemaludin ef. Čaušević“  u vidu obroka od suhog mesa, a migrantima su podijeljene i odjeća i higijenske namirnice.

Za sutra je, nakon Bajram namaza, uz druženje sa volonterima i uposlenicima Crvenog križa Bihać, planirana podjela kurbana, odnosno ručka od kurbanskog mesa, inače donacije građana. I drugog dana Bajrama, u duhu proslave ovog velikog muslimasnkog praznika,  biće obezbijeđen ručak od kurbanskog mesa.

Iz Crvenog križa Grada Bihaća zahvaljuju na donacijama građana koje su neophodne za ishranu i funkcinisanje kampa na Vučjaku, krenuvši od Regionalnog odbora Merhamet Bihać i građana MZ Sokolac koji su skupa sa ef. Begićem obezbijedili ručak na drugi dan Bajrama.