"Nezaposleni" Bakir i supruga Sebija čuvali Šefika i Željka

Gosti nedjeljnog prijema u povodu Dana državnosti u zgradi Predsjedništva BiH bili su nemalo iznenađeni kada su na centralnom podiju, gdje su stajali Šefik Džaferović i Željko Komšić, vidjeli Bakira Izetbegovića i njegovu suprugu Sebiju.

Sve ostale visoke zvanice, uključujući i one iz diplomatskog kora, uredno su stajale desno i lijevo od govornice. Ali, državni protokol očito nije važio za predsjednika SDA i direktoricu Kliničkog centra u Sarajevu, koji su se progurali na mjesto koje im ni po kojem osnovu ne pripada i na kojem je, ako se poštuje nekakav red, trebao stajati Denis Zvizdić, kao aktuelni šef državne vlade.

Prisutni su ovakvu bahatost i nepoštivanje pravila poluglasno komentirali kao očitu želju bračnog para Izetbegović da i javno demonstriraju pokroviteljstvo i političko tutorstvo nad Šefikom Džaferovićem.

Ako to već nije smetalo Džaferoviću, ostaje nejasno zašto je Komšić pristao da se kao novoizabrani član Predsjedništva BiH izgubi u sjeni nepriznatog člana „raje s biroa“ i lidera tek jedne od parlamentarnih stranaka.