Banjalučka policija ponovo progoni članove grupe ''Pravda za Davida''

Članovi grupe Pravda za Davida koji se već 248 dana okupljaju ispred Hrama Hrista Spasitelja, ponovo su na meti vlasti i policije u Banjoj Luci.

Prisutne legitimišu, privode i podnose prekršajne prijave zbog remećenja javnog reda i mira ako drže nešto u rukama s bilo kakvom porukom, pa čak i ako je riječ o Davidovom srcu.

Djean L. je jučer dobio prekršajni nalog u kojem se navodi da je na platou ispred Hrama narušio javni red i mir jer je s podignutom pesnicom u zraku uzvikivao "Pravda za Davida" i "Pravda" što je, kako navode, izazvalo uznemiravanje i negodovanje prolaznika.

Vlado P. je ispitan nakon što mu je uručen prekršajni nalog iz istih razloga, a u "svrhu dokaza" od njega je oduzet transparent na kojem je pisalo "Tegletija ostavka". Privedena je i ženska osoba koja je držala isti transparent, a dan ranije (27.5.2019.) legitimisana jer je nosila Davidovo srce od papira.

U međuvremenu je stigao i poziv Pravdašu Daliboru Saviću koji je hapšen nekoliko puta krajem prošle godine i zlostavljan (za što je objavio snimke), za suđenje 6. juna s početkom u 11 sati u Osnovnom sudu Banja Luka. Terete ga za narušavanje javnog reda i mira. I ovaj postupak će biti završen ekspresno jer će na istom pretresu biti saslušan on i njegovi svjedoci, te se utvrditi da li je kriv, kako prenosi USK Info.

"Ovo je demokratska država, valjda imamo pravo da iskažemo nezadovoljstvo, ali očito u Banjoj Luci ne misle tako. Postali smo geto. Ali nećemo odsutati. Istina i pravda", rekla nam je jedna od članica grupe Pravda za Davida.