fbpx „Na današnji dan 1945. Banju Luku su oslobodili antifašisti, izgleda da će morati opet!”

„Na današnji dan 1945. Banju Luku su oslobodili antifašisti, izgleda da će morati opet!”

Home

„Na današnji dan 1945. Banju Luku su oslobodili antifašisti, izgleda da će morati opet!”

Veliki dio građana i javnih ličnosti ukazao je na društvenim mrežama na nelogičnost proslave Dana Banja Luke u vrijeme kada više banjalučkih ulica nosi naziv po četnicima

Predsjednica bh. entiteta Republika Srpska, Željka Cvijanović, položila je danas u Banjoj Luci povodom Dana grada vijenac na Spomenik palim borcima Narodno-oslobodilačkog rata iz Drugog svjetskog rata.

Cvijanović je čestitala svim građanima Dan grada i poručila da je to veoma važan dan jer je, kako je rekla, tada donesena sloboda svim stanovnicima Banje Luke, ističući da je to bila borba za uzvišene ciljeve i ideale koja je donijela veliku slobodu, piše Fokus.ba.

Veliki dio građana i javnih ličnosti ukazao je na društvenim mrežama na nelogičnost proslave Dana Banja Luke u vrijeme kada više banjalučkih ulica nosi naziv po četnicima, koji su se u Drugom svjetskom ratu borili protiv oslobodilaca Banje Luke, odnosno partizana.

Bloger Srđan Puhalo je na Twitteru napisao: „Na današnji dan 1945. godine partizani su oslobodili Banja Luku, da bi njihovi unuci danas ulice zvali po četnicima.

Kolumnista i pisac Dragan Bursać je napisao: „Stojim u ulici četničkog vojvode Rade Radića i čitam kako su Banjaluku na današnji dan ‘45 oslobodili partizani. Jeste li vi sigurni da su Banjaluku oslobodili partizani? Ma, jeste li vi sigurni da je Banjaluka uopšte oslobođena? Ja nisam!

Vojin Mijatović iz SDP-a je poručio: „Na današnji dan 1945. Banja Luku su oslobodili antifašisti. Izgleda da će morati opet! Ponosan sam na tebe moj voljeni grade, doći će sloboda opet! Smrt fašizmu-sloboda narodu!

U Banjoj Luci su od posljednjeg rata promijenjeni nazivi mnogih ulica, pa su tako svoje ime na tablama i pločicama dobili i saradnici okupatora u Drugom svjetskom ratu, četnički vojvoda Uroš Drenović, četnički vojvoda Rade Radić, ali i Ravnogorski pokret.

Objavio: Pon, 22/04/2019 - 22:17

Facebook komentari

Povezane vijesti

Back to top