Bećirović u Bosanskom Petrovcu i Ključu: Jedinstvom protiv rušitelja Bosne i Hercegovine

.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović, u okviru radne posjete općinama Unsko-sanskog kantona, razgovarao je sa načelnikom Općine Bosanski Petrovac Mahmutom Jukićem, koji je tom prilikom kazao kako se ulažu ogromni napori na kreiranju kvalitetnog poslovnog ambijenta, kako bi se mladi zadržali, te privukao domaći i strani kapital.

Bećirović je rekao da je država Bosna i Hercegovina trenutno na udaru opasnih strategija laži i manipulacija, kojima je, između ostalog, cilj stvaranje ambijenta nesigurnosti, apatije i pesimizma, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Stoga, važno je sada pokazati jedinstvo probosanskih snaga u borbi protiv opasnih napada na ustavni poredak Bosne i Hercegovine i Dejtonski mirovni sporazum“, kazao je Bećirović.

On je naglasio da Bosanski Petrovac posjeduje važne potencijale za razvoj poljoprivrede i turizma i da će, u skladu sa svojim ustavnim ovlaštenjima i mogućnostima, podržati sve razvojne mehanizme kako bi ta općina krenula putem bržeg napretka.

Primarno, naveo je Bećirović, nužno je potaknuti privatnu inicijativu, odnosno pokretanje većeg broja malih i srednjih preduzeća, te poljoprivrednih gazdinstava.

Prema njegovim riječima, taj koncept može osigurati uspjeh, posebice ako bude realiziran u koordinaciji sa građanima Bosanskog Petrovca u dijaspori.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Denis Bećirović prethodno je posjetio Općinu Ključ. Načelnik Ključa Nedžad Zukanović zahvalio se Bećiroviću na posjeti i naglasio kako je važno da član Predsjedništva BiH vodi računa i o manjim sredinama koje su, naveo je, često zaboravljene od viših nivoa vlasti, navodi se u saopćenju.