Bećirović u Ilijašu: Istinska ravnopravnost svih građana i naroda je imperativ!

Govoreći danas pred mnogobrojnim građanima Ilijaša, kandidat za člana Predsjedništva BiH, dr. Denis Bećirović je poručio da ravnopravnost svih građana na cijeloj teritoriji države nema alternativu. „Istinska ravnopravnost svih građana i naroda je imperativ. Bez ravnopravnosti nema ni demokratskog društva. Međutim, ravnopravnost naroda i građana ne znači kreiranje bilo čije teritorijalne ili političke dominacije, nego osiguranje jednakih prava svih građana pred državom i njenim institucijama na svim razinama,“ izjavio je.

„Ravnopravnost nije garantovanje moći jednih nad drugim i drugačijim. Ravnopravnost znači da sistem mora neutralno, bez pristrasnosti i bez predrasuda omogućiti prakticirianje svih individulanih i kolektivnih prava na cijeloj teritoriji države, a ne da potiče diskriminaciju ili povlaštenost određene grupe bilo gdje i bilo kako,“ rekao je Bećirović. 
 

„Sazrelo je vrijeme da u Bosni i Hercegovini na odgovorne funkcije konačno dođu oni koji jednako zagovaraju ravnopravnost svih građana. Vrijeme je da Bosnu i Hercegovinu predstavljaju političari koji sa ponosom brane prava i interese svakog građanina ove države, za razliku od onih koji interese jednih promiču kao drugačije ili bitnije od interesa drugih sugrađana, ovisno o njihovom imenu,“ zaključio je. 

 

Pored autora prof. dr. Denisa Bećirovića, o knjizi „Država Bosna i Hercegovina u fokusu“ su govorili promotori: Nermin Nikšić, Saša Magazinović, Jasmin Emrić, prof. dr. Ivo Komšić, prof. dr. Anto Domazet, mr. Ferid Buljubašić, Hadžem Hajdarević, Nerkez Arifhodžić i doc. dr. Benjamina Londrc.