Begić: Banjaluka jutros najzagađeniji grad Evrope!

Zadnja mjerenja kvaliteta vazduha u Banjaluci uključila su alarm kod mnogih građana, ali ne i kod Gradske uprave i nadležnih institucija, ističe Ivan Begić, predsjednik mladih PDP-a Banjaluka.

Indeks kvaliteta vazduha sinoć izmjeren u Banjaluci je iznosio nevjerovatnih 665.

"Ovo je indeks kvaliteta vazduha koji spada u grupu 'opasan'. Nije li ovo brutalno skrnavljenje zdravlja Banjalučana i mazanja očiju lažnim podacima? Pored piralena na čijoj sanaciji još ništa nisu poduzeli, osim isprazne priče, već vješto prikrivali i lagali građane, sada nas lažu i o zagađenosti vazduha", kazao je Ivan Begić, predsjednik mladih PDP-a Banjaluka.

Image

On podsjeća da bi u mnogim zemljama ovo bio alarm zbog kojeg bi se uvele posebne mjere u saobraćaju, ali i zatvorile škole i vrtiće te građani upozorili na izuzetnu opasnost zbog zagađenosti vazduha, prenosi N1.

"Banjaluka je trenutno sa indeksom od 366 najzagađeniji grad Evrope. Hoće li se oglasiti gospoda odbornici koji su željeli meke nasipe u poplavama i poželjeti sugrađanima i zagađen vazduh, samo zato jer su ostvarili loš izborni rezultat. Ili će izaći i predložiti konkretne mjere", zaključio je Begić.