Belmina kuhinja: Čudo od dva pudinga i raspucanci

Jjj

Odlična i brza torta koja će vas oduševiti okusom i izgledom. 🍰🍫

U veliku posudu sipati dva pudinga Dolcela vanilije i 200 ml hladnog mlijeka. U šerpu staviti 500 ml mlijeka i 100 grama šećera te čekati da provri. Kad mlijeka provri dodati puding i miješati 1-2 minute da se lijepo stegne. Skloniti sa vatre te dodati 200 grama krem sira, izmješajte i ostaviti da se hladi.

Image
Mmm

Za suhe sastojke nam treba: 150 grama brašna, Dolcela prašak za pecivo, Dolcela vanilin šećer, 30 grama Dolecela kakaa i malo soli. U drugu zdjelu dodati 150 ml hladne vode, sok od jednog limuna i 100 ml ulja te dodati suhim sastojcima i lijepo sjediniti smjesu.

 

Pripremit pleh/kalup od 30 cm, malo pouljite i dodajte brašna te istresite ostatak. Na pleh dodajite jednu kašiku pudinga te jednu kašiku fila od čokolade jedno na drugo sve dok vam se smjese ne potroše (pogledajte sliku).

Protresite malo pleh i pecite na 180 stepeni nekih 45-50 minuta. 

U šerpicu stavite 250 ml slatkog vrhnja da zavri te stavite 200 grama Dolcela čokolade za preljev i dobro izmješajte da se sjedini.

Image
Nn

Kada vam se kolač ispeče premažite ga sa uljem i prelijte otopljenom čokoladom. Ostavite da se hladi, možete na kraju dodati jos 100 grama bijele čokolade preko za ukras, a i bolji okus. Uživajtee 😍😋

Raspucance spremite po uputi koja se nalazi na kutiji Dolcela. Smjesu pomiješajte sa dvoje jaja i 50 ml ulja, ostavite pola sata u frižideru, oblikujte kuglice veličine oraha, uvaljajte i šećer u prahu te pecite na 180 stepeni nekih 10-13 minuta. To je to. Uživajte! 😍

Za više recepata možete posjetiti profil na Instagramu - @belmacoralic .

 

                                                                                                                                                                                                            TEKST: BELMA

Image
Jjj