Benjamin Bureković: Bez kočenja je udario djevojku i mene

Javnost u Zenici zgrožena je posljednjim slučajem stravične saobraćajne nesreće na Glavnoj gradskoj magistrali (GGM), koja se dogodila preksinoć, a u kojoj je teške, životno ugrožavajuće povrede zadobila Ajna Strukan (28), kojoj se zenički ljekari i dalje bore za život i daju minimalne šanse da preživi. Nekoliko koraka Nesreća se dogodila kada je vozač Amir Kovačević (28), upravljajući vozilom Peugeot, pokupio Strukan i njenog momka Benjamina Burekovića na pješačkom prijelazu, iako se vozilo u drugoj saobraćajnoj traci zaustavilo da ih propusti. Kako nam priča Bureković, bili su svega neko
Image

 

Ističe da je on, srećom, zadobio lakše povrede, ali njegova djevojka je u kritičnom stanju.
Sin sutkinje

- Odmah sam joj prišao, vidio sam da nije svjesna i ima unutrašnje krvarenje. Zaustavio sam prvo vozilo i odvukli smo je u Hitnu, a potom u bolnicu. Bore joj se za život. Svim sredstvima ću se boriti da vozač prođe sa što većim sankcijama – govori on.

Nesretna Zeničanka hitno je operirana na Odjelu neurohirurgije, a zadobila je povrede karlice, vilice, ali i po život koban izljev krvi u mozak. Kako saznajemo, ljekari nisu optimistični.

- Doktori su rekli da je narednih 48 do 72 sata kritično. Čekaju hoće li se probuditi i nisu optimistični. Daju joj deset posto šansi da preživi. Uradili su sve što je do njih, sada je sve u Božijim rukama – kaže nam prijatelj stradale Strukan.

Budući da je Kovačević sin sutkinje Općinskog suda u Zenici, javnost strahuje da bi se slučaj mogao zataškati, a vozač proći bez sankcija te ponovo divljati ulicama grada.

Vozač Kovačević odranije je poznat policiji, bio je u pritvoru, kao i na odvikavanju od narkotika.