Benjamin Spahović izašao iz zatvora: Prijatelji mu napravili iznenađenje u sarajevskom kafiću

.
Benjamin Spahović je, vozeći automobil Porsche brzinom od 75 kilometara na sat, udario maloljetnog Orhana Tanovića, sina oskarovca Danisa Tanovića, nanijevši mu povrede opasne po život.

 

Nesreća se dogodila 11. februara 2022. godine , u ulici Hamdije Kreševljakovića, nedaleko od mosta Drvenija u Sarajevu.

Općinski sud u Sarajevu prihvatio je sporazum o priznanju krivice kojeg su sklopili Tužilaštvo KS i Benjamin Spahović.

Prema ovom sporazumu, zbog nesreće koju je izazvao, a u kojoj je teško povrijeđen maloljetni Orhan Tanović, Spahović je osuđen na dvije godine zatvora. Osim toga, produženo mu je trajanje pritvora, a u naredne tri godine nakon izlaska iz zatvora neće smjeti upravljati motornim vozilim B kategorije.

Tokom današjeg dana, Benjamin Spahović je “odležao” svoje i izašao iz zatvorske jedinice.

Po njega su došli članovi porodice Spahović ali i brojni prijatelji. Napravili su mu iznenađenje u popularnom sarajevskom kafiću a među prijateljima bio je i Muhamed Ali Gaši koji je s porodicom Spahović proslavio njegov povratak.

Zanimljivo je to, da je Benjamin odmah po izlasku iz zatvora sjeo za volan putničkog automobila iako mu je to sud zabranio.

Na društvenim mrežama objavio je fotografiju sa skupocjenim automobilom marke Audi sa pjesmom: “Nek puknu dušmani” od Sinana Sakića.

Benjamin Spahović ne gubi vrijeme, te se odmah vratio treninzima u teretani a pohvalio se kako može podići 250 kg na “bendžu”.

Foto: Crna Hronika