Beograđani protiv odluke gradskih vlasti: Ne damo Sarajevsku ulicu

.
Društvenim mrežama se proširila fotografija koja prikazuje grafit na zidu stambene zgrade u Sarajevskoj ulici na kojem piše "Sarajevska bre!"

 

Nakon što je zamjenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić najavio da se razmatra promjena imena brojnih ulica u Beogradu koje nose naziv po mjestima i gradovima iz bivše SFRJ, veliki dio Beograđana najviše je negodovao promjenu naziva Sarajevske ulice.

 

Društvenim mrežama se vrlo brzo proširila fotografija koja prikazuje grafit na zidu stambene zgrade u Sarajevskoj ulici na kojem piše "Sarajevska bre!".

 

Fotografija čiji je autor Biljana Mirčić samo na njenom profilu broji više od 300 podjela, a na ostalim društvenim mrežama Beograđani je dijele i komentarišu:

 

- Fotografiju dijelim iz ličnog bijesa zbog stvarno idiotske odluke. Nadam se da im neće proći promjena naziva Sarajevske ulice - jedan je od komentara.

 

- Šizim od bahatih kleptokrata koji vode grad i državu, ljuta sam baš. Urušavaju svako antifašističko naslijeđe - ističe Beograđanka. 

 

- Lijepa sjećanja...Sarajevska 27! - komentar je Beograđanke koja sada živi u Italiji.

 

- Ne mogu da vjerujem da će promijeniti naziv Sarajevske. Za ove ostale nisam ni čuo, ali Sarajevska je jedna od najpoznatijih ulica u gradu - piše jedan Beograđanin.

 

- Ime baštini tradiciju Jugoslavije. Oduvijek je to bila Sarajevska ulica, jer je ovdje put za Sarajevo - još jedan u nizu komentara na odluku o promjeni naziva ulice.