Srebrenica: Besplatni udžbenici za djecu iz siromašnih porodica

Opština Srebrenica obezbijediće za predstojeću školsku godinu besplatne udžbenike za učenike iz socijalno ugroženih porodica, rekao je načelnik opštinskog Odjeljenja za društvene djelatnosti i javne servise Bego Bektić.

Zainteresovanim porodicama iz ove kategorije upućen je poziv da prikupe određenu dokumentaciju kojom potvrđuju materijalni status i da podnesu zahtjeve za nabavku udžbenika njihovoj djeci o trošku opštine.

Prema Bektićevim riječima, izvjestan broj učenika dobiće udžbenike koje su đaci koristili prethodnih godina, a nedostajući broj udžbenika i novih izdanja opština će kupiti i dodijeliti na korištenje u predstojećoj školskoj godini, prenosi N1.

Učenici koji dobiju ove udžbenike dužni su da ih vrate na kraju školske godine, da bi ih mogle koristiti i naredne generacije.

Bektić kaže da je prošle godine opština obezbijedila udžbenike za 100 osnovaca i srednjoškolaca iz ove lokalne zajednice i da je za tu namjenu utrošeno 10.000 KM.

Visina sredstava koja će ove godine biti izdvojena za tu namjenu biće poznata, kako je rekao, nakon što se utvrdi tačan broj potrebnih udžbenika.