Bevanda: Sa SNSD-om se ne slažemo u svemu, nismo razgovarali o raspodjeli pozicija

Zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH Vjekoslav Bevanda, govoreći o tome da li vlasti namjeravaju povećati PDV, kazao je kako je jedina istina da je na sjednici Upravnoga odbora Uprave za indirektno oporezivanje pokrenuta inicijativa da se izmijeni Zakon o PDV-u te da povećanje PDV-a nije ni razmatrano.

"To apsolutno nije razmatrano na sjednici Upravnog odbora, koji je jedini zadužen za ovo pitanje", istakao je Bevanda u intervjuu za Večernji list.

Dodao je kako je promatrao stanje u zemljama koje su povećale PDV te ocijenio kako odokativno povećanje PDV-a nije bilo korisno za krajnju potrošnju, a onda i za ukupnu ekonomiju.

"Kada bi pitali jesam li za promjenu stope PDV-a u sljedeća dva mjeseca, rekao bih- nisam. Prije svega, potrebna je analiza i što je konačni učinak takve odluke", zaključio je Bevanda.

Odgovarajući na upit da li ostaje u Vijeću ministara, kazao je kako je o tome čuo veliki broj glasina te da još uvijek ne može dati nikakav odgovor.

"Iskreno, moram reći kako u HDZ-u BiH do sada uopće nismo razgovarali lično ni o raspodjeli pozicija. Onaj ko treba voditi razgovore tek će ih obaviti, zato vam ne mogu dati nikakav odgovor", naveo je Bevanda.

Na konstataciju kako se čini da je izvjesno da su stranke HNS-a BiH i SNSD okosnica budućeg Vijeća ministara, Bevanda je kazao kako su stranke HNS-a dio vladajućih struktura na svim razinama te da na razini države nemaju ljubavne zavjete nego partnerstva koja se sastavljaju na jasnim načelima.

"Za HNS BiH najvažnije je da se konačno uvaže načela koja poštuju Hrvate kao ravnopravan i konstitutivan narod te njihov izborni legitimitet. Zato je prvi i jasan uvjet izborni zakon. SNSD je izborni pobjednik i s ovom strankom imamo najiskrenije odnose. Postoje, međutim stvari o kojima se uopće ne slažemo, kao što je NATO. Ali, ako smo u stanju riješiti sve druge probleme, onda smo na dobrom putu", poručio je Bevanda.