Bez struje u Vrnograču- dvije intervencije policije u Velikoj Kladuši

asd
Prema informacijama iz „Elektrodistribucije“, Poslovnice Velika Kladuša, bez napajanja električnom energijom od sinoć je devet trafostanica sa područja Vrnograča. U mreži elektronapajanja bez jedne faze su trafostanice Mala Kladuša i Klančine. Iz „Elektrodistribucije“ sanaciju kvarova najajvljuju tokom dana.

Vodosnabdijevanje domaćinstava je stabilno.

Ekipe „Komunalija“ prema planiranom rasporedu realizuju aktivnosti na odvozu komunalnog otpada i održavanju gradske čistoće.

Službenici Policijske stanice Velika Kladuša na području naše općine u proteklom periodu evidentirali su jedno krivično djelo i jedno narušavanja javnog reda i mira. Saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Kako saznaje RVK od dežurnog vatrogasca Grahovića, Vatrogasna jedinica nema zabilježenih intervencija.

36 pacijenata zatražilo je pomoć u Hitnoj medicinskoj pomoći Doma zdravlja Velika Kladuša. Dežurni doktori bili su Mustafa Hodžić i Valbona Mahmutović. U COVID ambulantu javilo se 18 pacijenata sa sumnjom na virusno oboljenje.

Prema podacima iz BIHAMK-a, u zapadnoj i centralnoj Bosni kolovoz je mokar i mjestimično klizav, dok se u ostalim područjima za sada saobraća nesmetano, po suhom kolovozu. Frekvencija vozila je umjerenog inteziteta, ali s obzirom da je kraj radne sedmice u poslijepodnevnim satima očekuje se pojačana frekvencija vozila na većini putnih pravaca. Apeluje se na vozače da voze maksimalno oprezno i da obavezno drže odstojanje između vozila.

Na graničnim prelazima Velika Kladuša – Maljevac i Bosanska Gradiška pojačana je frekvencija vozila na izlazu iz Bosne i Hercegovine. Na ostalim graničnim prelazima promet vozila povremeno je pojačan, ali su zadržavanja za sada kratkotrajna.

Danas u Bosni pretežno oblačno vrijeme, povremeno sa kišom. U Hercegovini umjereno do pretežno oblačno, rijetko je moguć lokalni pljusak. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 16 i 22°C, na jugu zemlje do 28°C.

Približavanje fronte sa sjeverozapada uslovljava relativno nepovoljne biometeorološke prilike u većem dijelu zemlje. Povećana naoblaka, uz mjestimične padavine, ponajviše će djelovati na lošije raspoloženje. Moguće su poteškoće kod hroničnih bolesnika i meteoropata.