Bh. državljanka dobila osam godina zatvora: Pijana ubila sestrića letvom jer joj je uzeo mobitel

y<

Kantonalni sud u Zenici, postupajući prema optužnici Tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, donio je prvostepenu presudu protiv Vasvije Mehić (45) iz Maglaja zbog ubistva i pokušaja ubistva. Njoj je izrečena jedinstvena kazna zatvora u trajanju od osam godina.

Udarci po glavi

Mehić je optužena da je 8. avgusta 2022. godine u jutarnjim satima u Misurićima kod Maglaja letvom nasmrt pretukla sestrića E. J. te da je pokušala ubiti N. S.

– U napuštenom pomoćnom objektu, vlasništvo S. A., sa svojim sestrićem E. J. konzumirala je alkohol. Nakon što je došlo do međusobne prepirke i rasprave zbog toga što je E. J. uzeo njen mobitel i nije htio da ga vrati, u namjeri da ga usmrti, fizički ga je napala letvom dužine 70 centimetara – navedeno je u optužnici Tužilaštva ZDK.

Udarila ga je najmanje četiri puta u glavu, usljed čega je E. J. zadobio teške povrede, od kojih je nekoliko dana kasnije preminuo.

Vasvija je nakon toga otišla, ali se na mjesto događaja vratila u večernjim satima sa Z. A. te je pozvala Hitnu pomoć i policiju.

Mehić se tereti i da je 7. decembra 2022. godine u Starom Gradu u Maglaju pokušala ubiti N. S. u njegovoj kući, gdje su pili alkohol.

Slomljena vilica

On joj je predložio da imaju seksualni odnos, što je ona odbila. Povukao ju je prema krevetu da legne pored njega, a ona je uzela cjepanicu dužine 40 centimetara i udarila ga devet puta u glavu i grudi.

Cjepanicom mu je polomila vilicu, jagodičnu kost i nos, nakon čega je pozvala Hitnu pomoć i policiju. Vasvija Mehić je ranije osuđivana.

Optuženoj je izrečena i mjera sigurnosti obaveznog psihijatrijskog liječenja koja traje dok ne prestanu razlozi zbog kojih je izrečena, ali najduže do isteka izdržavanja kazne zatvora.