Bh. grad najboljem učeniku osnovnih škola poklonio kisele krastavce

krastavci
Postoji različita praksa u različitim gradovima i školama kada je u pitanju dodjela nagrade učeniku generacije u osnovnim školama.

 

Općenito, ova nagrada se dodjeljuje učeniku koji je postigao izuzetne rezultate u akademskom, sportskom ili umjetničkom području, kao i za njegov doprinos školi i zajednici.

Nagrade za učenike generacije mogu biti različite, ali neki uobičajeni oblici priznanja uključuju povelju ili diplomu koja potvrđuje njegov status kao učenika generacije, zatim prigodni pokloni kao što su knjige, elektronički uređaji, sportska oprema ili drugi pokloni koji se smatraju korisnim ili značajnim za učenika.

Grad Banja Luka svome učeniku generacije iz jedne od gradskih osnovnih škola, jednom od najboljih đaka u ovome gradu dodijelio je nevjerojatan poklon paket koji sadržava teglu krastavaca, promotivni materijal u obliku kape i rokovnika telekomunikacijske tvrtke, te ulaznicu za gradski bazen Akvanu (koja je pod stečajem)

Aktivistica i novinarka iz Banje Luke, Melani Isović razgovarala je sa roditeljima djeteta koji su samo kratko komentirali: “Kiseli krastavci na ljeto, mogli staviti neki USB koji bi bio bar od neke koristi”.

Isović ističe kako je ovakvo ponižavanje uspjeha učenika generacije upravo pokazatelj nakaradnosti obrazovnog sustava i ubijanje volje u djetetu da nastavi sa ostvarivanjem izvrsnih rezultata u obrazovanju.

“Nadam se da će ovo pametno dijete poštovati neki drugi ljudi u dalekim zemljama svijeta. I izvinjavam ti se u ime svih nas. Ko nas je kleo nije dangubio”, napisala je Melani Isović.

 

FOTO