Biciklima od Linza do Cazina: For Life misija dobila novu dimenziju

Put “97”/Projekt 97 naziv je hrabrog poduhvata trojice članova Humanitarne organizacije For Life s kojim žele animirati novih 97 humanitaraca do kraja ove godine, a koji će svojom novčanom podrškom podržati rad ove organizacije.

Mehmed Koštić, Bećir Hamzić i Adis Sadiković prešli su preko 600 kilometara od Linza do Cazina što je, s obzirom da do sada nisu učestvovali u značajnijim biciklističkim maratonima, podjednako i njihov lični podvig, ali i veliki uspjeh za For Life tim. 

Prilikom dolaska u Grad Cazin, dočekali su ih cazinski gradonačelnik mr. Nermin Ogrešević, predsjednik Biciklističkog kluba Cazin Samir-Hamza Japić, nekoliko cazinskih biciklista, šef finansija i koordinator za saradnju u HO “4 Life” Muamer Ljubijankić te nekolicina građana i prijatelja.

Prvi zadatak po dolasku na cilj bila je Fatiha koju su proučili na Centralnom spomen obilježju šehidima i poginulim borcima Armije Republike BiH. 

Izrazivši dobrodošlicu hrabrim biciklistima, cazinski gradonačelnik je podsjetio na značaj promocije humanizma i saradnju na tom polji kada su u pitanju naši građani u dijaspori i njihova domovina. On je čestitao na radu organizacije For Life i podržao cijeli tim u dosadašnjim i aktivnostima koje trenutno realiziraju kazavši da je aktivan rad s rezultatima uvijek najbolja referenca kako pojedinca tako i svake organizacije.

Image

Muamer Ljubijankić, jedan od aktivista ove organizacije, je između ostalog podsjetio kakvim radom se bavi organizacija, te govorio o planovima koje For Life namjerava realizirati u narednom periodu.

Ono što je naročito istaknuo jeste otvaranje ureda ove organizacije koji će biti registriran u BiH, a lokacijski smješten u Cazinu. Na taj način ova organizacija će lakše provoditi svoje humanitarne  aktivnosti s obzirom na geografski i strateški položaj. 

Po riječima umornih ali i vidno sretnih biciklista,  put jeste bio naporan, ali je ovo doživljaj kakav mogu razumjeti samo oni koji ga iskuse. 

Tokom maratona imali su logističku podršku i pratnju, a vožnja kroz brojne gradove, sklapanje prijateljstava na tom putu, te podrška od velikog broja ljudi donijeli su im jedinstveno životno iskustvo i izuzetnu promociju onog što radi "For Life".

Čvrsta volja, hrabrost i najiskrenija potreba da se pomogne drugima te dobra timska saradnja, glavna su poruka ovog poduhvata koji će zlatnim slovima ostati upisan u historijatu naše humanitarne organizacije.