Biciklisti BK "Cazin" posjetili hrvatski otok Rab

Grupa entuzijasta i zaljubljenika u biciklizam, članovi Biciklističkog kluba "Cazin", posjetili su proteklog vikenda hrvatski otok Rab.

U jednodnevnom izletu na ovaj prelijepi hrvatski otok 15-ak biciklista uživali su vožnji i prirodnim ljepotama koje pruža predivni krajolik. Uz pomoć profesionalnog vodiča koji je bio jednodnevni domaćin Cazinjanima, dan je iskorišten za vožnju obalnim predjelima, razgledavanjem znamenitosti otoka Raba, te fotografiranjem na atraktivnim lokacijama.

U cjelodnevnom boravku na predivnom Rabu biciklisti su skupili oko 70 kilometara na biciklima te upoznali još jednu lokaciju na Jadranu koju svakako vrijedi ponovo posjetiti. Ovim putovanjem BK "Cazin" je nastavio realizaciju plana za tekuću godinu, a to je putovanje, lijepo druženje, vožnja predivnim predjelima i omasovljenje kluba.

Više o lijepom biciklističkom izletu rekao nam je predsjednik kluba Samir Japić - Hamza.

      - "Nakon zimske pauze u kojoj smo svoje aktivnosti dopunjavali sa planinarenjem, nastavili smo s biciklističkim aktivnostima. Biciklistički klub "Cazin" je svoj početak biciklističke sezone obilježio sa izletom na otok Rab u Republici Hrvatskoj 08. aprila gdje je učešće uzelo 12 članova BK Cazin. ovom prilikom angažirali smo MTB vodiča gdje nam je pokazao znamenitosti i turističku ponudu otoka Raba, sa naglaskom na biciklističke staze . Svi učesnici izleta su više nego zadovoljni, te su također izrazili želju da organizujemo u toku biciklističke sezone  više ovakvih izleta", istakao je Japić.

       - "BK Cazin pored ustaljenih aktivnosti, Biciklistički maraton Bihać - Srebrenica "DA SE NE ZABORAVI I NE PONOVI", Cazinski sajam, biciklijada Dan bez automobila itd., planira sprovesti MTB izlet na Šator planinu, Vlašić, Prokoško jezero, Lukomir, Velebit. Takođe treba napomenuti da imamo usku suradnju s Planinarskim društvom "Krajina" gdje je 17 članova BK Cazin ujedno i članovi PD Krajina. Za  tekuću godinu već je 48 članova izmirilo svoje obaveze", dodao je.

       "Pozivamo sve ljubitelje prirode i zdravog načina života sa područja grada Cazina da nam se pridruže u navedenim aktivnostima", naglasio je predsjednik BK Cazin.

bk cazin 1.jpg

bk cazin 3.jpg