Biciklisti iz Cazina jutros krenuli na put do Potočara (FOTO)

Biciklisti iz Cazina krenuli su jutros oko 6 sati prema Potočarima, u spomen na nekoliko hiljada Srebreničana koji su u julu 1995. godine prešli put od gotovo 100 kilometara da bi pronašli spas u Tuzli.

Pred svoj pohod su na Centralno gradsko obilježje šehidima, poginulim borcima i civilnim žrtvama rata u Cazinu proučili fatihu. 

Ovogodišnje učesnike je ispratio i sretan put poželio veliki broj Cazinjana, među njima i savjetnik načelnika Jusuf Bajrektarević.

Biciklisti iz Cazina će zajedno sa ostalim biciklistima iz BiH, ali i iz različitih evropskih zemalja krenuti iz Bihaća u Srebrenicu u okviru biciklističkog maratona Bihać - Srebrenica pod nazivom "Da se nikad ne ponovi i ne zaboravi".

Na Gradskom trgu u Bihaću svim prisutnima obratili su se gradonačelnik, Šuhret Fazlić i savjetnik načelnika Cazina, Jusuf Bajrektarević, koji su poželjeli mnogo sreće našim maratoncima.

Kako je planirano, dana 11.07.2018.god. svi biciklisti prisustvovat će kolektivnoj dženazi i ukopu žrtava genocida, a po završetku u poslijepodnevnim satima planira se povratak.

Na ovaj način odaju počast svim žrtvama genocida u BiH, sa naglaskom na Srebrenicu, noseći parolu tokom cijele trase

"DA SE NIKAD NE ZABORAVI I NE PONOVI".