Biciklistkinja sa Novog Zelanda iznenada preminula u 25. godini

dsa
Ranije tokom dana objavila post na Instagramu o pritisku s kojim se suočavaju sportisti

Biciklistkinja Olivija Podmor (Olivia Podmore) preminula je danas u 25. godini. Novozelanđanka je nastupala na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine, a vijest o njenoj iznenadnoj smrti potvrdila je porodica putem društvenih mreža.

Saopćenjem se oglasio i Biciklistički savez Novog Zelanda koji žali zbog preranog gubitka sportistkinje.

- Olivija je neko koga smo svi voljeli i poštovali. U ovom teškom trenutku želimo da ponudimo pomoć i podršku svim našim članovima, posebno onima koji su sa Olivijom bili bliski. Olivijina porodica je u našim mislima i molimo medije da poštuju njihovu privatnost - poručeno je iz Biciklističkog saveza.

Podmor je nešto ranije tokom dana na Instagramu objavila uznemirujući post koji je u međuvremenu izbrisan sa njenog naloga. Objava se odnosila na velike pritiske sa kojima se suočavaju sportisti.

- Sport je sjajna stvar za veliki broj ljudi. To je borba, nekada mučenje, ali je također sjajna stvar. Osjećaj koji donosi sport ne može da se mjeri sa bilo čime drugim kada pobjeđuješ, ali kada gubiš, kada te ne izaberu u tim ili kada se ne kvalifikuješ za takmičenje, kada se povrijediš, kada ne ispuniš očekivanja okoline, kada se ne udaš kada smatraju da trebaš, kada ne kupiš kuću, ne rodiš djecu jer pokušavaš da budeš najbolji u sportu..., to također ne može da se mjeri sa bilo čime - pisalo je u njenoj objavi.