Edib Smolo: BiH ima šansu sa partnerima iz Velike Britanije

Nezavisni blok nastavlja razvijati saradnju sa međunarodnim partnerima

Generalni sekretar Nezavisnog bloka i predsjednik Općinskog odbora NB-a Kakanj, Edib Smolo na poziv Konzervativne stranke i pod pokroviteljstvom Vestminster fondacije za demokratiju, boravi u Londonu gdje učestvuje u programu „Big Tent Ideas Festival“.

Big Tent Ideas Festival je nestranački politički forum za ljude svih političkih uvjerenja koji su spremni saslušati i pridružiti se raspravama o važnim pitanjima našeg vremena. Učešće na festivalu ne predstavlja odobravanje stavova i postupaka njegovih učesnika. Ipak, otvorena, dobro informirana i civilizirana rasprava su ključni faktori za obnavljanja i promovisanje osnovnih načela demokracije.

Izuzetna ja čast i privilegija biti na ovom skupu i razmijeniti mišljenja sa predstavnicima drugih zemalja i drugih stranaka, te izgraditi nova prijateljstva i partnerstva. Ovo je jedinstvena prilika da ideje koje zastupa Nezavisni blok budu prezentovane širom svijeta subjektima koji pokazuju spremnost za dijalog.

Istovremeno, ova studijska posjeta našoj partnerskoj stranci i organizaciji je prilika da se prikupe nove ideje i sugestije koje mogu doprinijeti napretku Bosne i Hercegovine ali i Nezavisnog bloka kao političke organizacije koju Konzervativna stranka iz Velike Britanije u BiH vidi kao partnera
”, izjavio je Generalni sekretar Nezavisnog bloka Edib Smolo.

(PR Nezavisni blok)

4

 

21