BiH: Iz MUP-a najavili povećano prisustvo policije u svim školama nakon masakra u Beogradu

sa

Povodom današnjeg tragičnog događaja u beogradskoj osnovnoj školi, kada je učenik iste škole hicima iz vatrenog oružja usmrtio osam učenika, pojačano će biti prisustvo policijskih službenika u blizini osnovnih i srednjih škola u Republici Srpskoj i FBiH u cilju preventivnog djelovanja, bez  razloga za uznemirenost.

"Policijski službenici MUP-a Republike Srpske u kontinuitetu već godinama preduzimaju čitav niz aktivnosti kroz razne projekte, kao što su "Školski policajac", "Zaštita djece od opasnosti na internetu", "Sprječavanje vršnjačkog nasilja" i druge, a narednom periodu će one biti još dodatno pojačane", saopšteno je iz MUP-a.

 

U MUP RS dodaju da su u kontaktu sa svim nadležnim institucijama u Republici Srpskoj koje se bave pitanjima djece, obrazovanjem i odrastanjem, kako bi se događaji poput ovog u Beogradu izbjegli u budućnosti, a sve u cilju još ozbiljnijeg multidisciplinarnog pristupa za uspostavu dugoročnih sistemskih rješenja za zaštitu djece.

Ministarstva unutrašnjih poslova u svim kantonima Federacije BiH odlučila su da privremeno povećaju broj policajaca u osnovnim i srednjim školama nakon masakra u Beogradu, piše Mondo.ba.