BiH: Konkurs za pripravnika politologa u vrtiću izazvao burne reakcije

Konkurs za prijem politologa pripravnika u Javnoj predškolskoj ustanovi "Bajka" u Čajniču izazvao je bujicu reakcija u javnosti, posebno putem društvenih mreža, a budući da nije navedeno što je opis njegovog posla građanima je nejasno što će politolog raditi u vrtiću.

"Politolozi se bave proučavanjem politike, političkih procesa i slično i ne znam kakve to veze ima s mališanima i radom vrtića. Da nećemo djecu učiti politici od malih nogu", napisao je jedan od zbunjenih građana.

Vukašin Katana, v.d. direktora ove predškolske ustanove, rekao je za Nezavisne novineda vrtić nema potrebu za politologom, ali da je, kako tvrdi, radno mjesto namijenjeno sinu poginulog borca koji je politolog, a koji nije odradio pripravnički staž.

"Iskoristili smo priliku da on bar odradi pripravnički, jer djevojka koja je primljena kao pedagog, a koja je isto dijete poginulog borca, je odustala i otišla je da odradi pripravnički u srednjoj školi. Ljudi s biroa su izašli u susret jednom djetetu koje je ostalo i to je jedini razlog", rekao je Katana.

Na pitanje novinara koji je opis posla politologa pripravnika i što će on konkretno raditi, Katana je rekao da će se pripravnik baviti poslovima u vezi s radom Gradske skupštine.

"Ja sam ujedno i vijećnik i radit će u tom dijelu. Bit će vezan za rad Skupštine i ljude koji se bave politikom", dodao je Katana.

Na pitanje kakve to veze ima s radnim mjestom u vrtiću, Katana nije imao jasan odgovor.

"Što ste vi mene nazvali, da me ispitujete? Nema razloga da ja išta pojašnjavam", rekao je Katana.

Nezavisne novine navode kako je krajem prošlog mjeseca raspisan javni konkurs za prijem politologa pripravnika u ovu predškolsku ustanovu. Osim općih uvjeta propisanih zakonom, navedeni su i posebni uvjeti koje mora da ispuni kandidat koji se želi zaposliti u ovu javnu predškolsku ustanovu kao politolog pripravnik, ali se nigdje ne navodi što mu je u opisu posla.

"Intervju za kandidate koji su dostavili potpune i blagovremene prijave, odnosno koji ispunjavaju uvjete konkursa, bit će obavljen 12. rujna u prostorijama vrtića. Kandidati se neće posebno pozivati na intervju, a ako se ne pojave smatrat će se da su odustali od prijave na konkurs", navedeno je u konkursu.

 

(Izvor: Radiosarajevo)