BiH na nogama zbog sumnjive smrti supruge direktora jedne od najpoznatijih bh. kompanija

Smrt
Prije nešto više od mjesec dana vijest da je sami vrh Vlade Federacije slavio nekakvu godišnjicu u preduzeću Igman izazvala je salvu reakcija.

“Direktor i tri radnika firme namjenske industrije “Igman” Konjic pozitivni su na novi soj koronavirusa, koji izaziva infekciju COVID-19″, objavljeno je tada i na portalu bhdijaspora.net.

– Dobili smo jutros nalaze. Ja i tri radnika koja su učestvovala na svečanosti smo pozitivni. Zasad nikome više nisu uzimani brisevi. Ne znam hoće li kasnije – kazao je tada Đahid Muratbegović direktor firme “Igman” Konjic.

Nakon toga je i njegova supruga dva puta testirana na koronavirus, ali rezultati su bili negativni.

Danas, gotovo mjesec dana nakon toga stigla je tužna vijest da je njegova suputnivca Almasa Muratbegović preminula i to upravo od koronavirusa što je izazvalo veliku bojazan u javnosti u opštu relevantnost testova.

Podsjetimo, 11. marta organizirana je zabava ove kompanije na kojoj je gost iz Srbije, koji je bio pozitivan na novi soj koronavirusa, zarazio masu, a tek sada mjesec dana kasnije osjećamo smrtne posljedice, baš kako su medicinski stručnjaci i upozoravali.